Wysłany: 2012-01-19, 20:06 [Avensis T25] [D4D 2.2 150KM] ENGINE + VSC i TRC OFF
Odpalam auto rano, odpala bez problemu, podwyzszone obroty tak 1200
zaczynam jazda wszystko ok
po ok 3-4 km pojawia sie kontrolka ENGINE
po 2-3 sek pojawiają sie razem kontrolki VSC i TRC OFF
swiecą się jakiś czas,
po jakims czasie jazdy (czasami pol godziny czasami godzinka)po zgaszeniu auta nawet na 5 sek i ponownym odpaleniu sie nie zapalają i wszystko wraca do normy,
co sprawdzac???
auto pracuje normalnie, nie szarpie, nie kuleje, przyspiesza, nie kopci - bynajmniej na czarno - kolega kiedys zwrocil uwage za zadymilo na bialo alo to przez sekunde przy zmianie na 2 bieg i ostrym przyspieszaniu
serwis odpada bo nie ma w ok 100 km zadnego toyoty a inni rozkladaja rece
_________________ było Audi A6 C5 2.4 1997
wreszcie T25
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-01-19, 22:09
łapie błęda, bez podpięcia się pod kompa nic nikt nie wymyśli kolego. może być pierdoła a może być coś istotnego. podjedź gdzieś do dowolnego warsztatu na kompa i odczytaj błędy (nie musi być to być wcale ASO toyoty) masz obd2 z CAN i każdy tester się dogada. angole to matoły
Mam kabelek obd2 na usb jako pozostalosc po audi - czy jest moze mozliwosc uzycia go jakos w tojocie przy zastosowaniu jakiegos programiku jak np vag w audi i vw czy raczej niebardzo.
[ Dodano: 2012-01-20, 06:37 ]
Kontrolki sie raz swiaca raz nie, zazwyczaj sie swieca jak odpale zimne auto i przejade z 4 km a potem popotrafia zgasnac po ponownynm podpaleniu i juz sie nie swieca do konca dnia. Duzo kursuje po miescie (taxi)
dzisiaj po odpaleniu trc i vsc zgasly ale zostala kontrolka silnika i za chwile sie dopalily vsc i trc off
ze angole to matoly to zadna nowosc wiec polegam na forum bardziej niz na angielskich mechanikach , bo ci kase biora i nie wiedza co jest, juz mnie to kosztowalo 60 funtow i dalej nie wiem co jest grane, a anglicy - porazka, mowia ze wszystko ok
wreszcie T25
moj kabelek to obd2 k-cos tam ale program wskazuje elm obd2 - can
[15:46:19.508] Opening OBD-II Connection...
[15:46:19.508] Searching for ELM interface...
[15:46:19.508] Checking COM0...
[15:46:19.508] ELM interface not found on COM0!
[15:46:19.508] Checking COM1...
[15:46:20.540] ELM interface not found on COM1!
[15:46:20.540] Checking COM3...
[15:46:21.711] ELM interface not found on COM3!
[15:46:21.711] Checking COM4...
[15:46:22.953] ELM interface not found on COM4!
[15:46:22.953] Checking WiFi...
[15:46:23.955] ELM interface not found on WiFi!
[15:46:23.955] Checking W-LAN...
[15:46:24.956] ELM interface not found on W-LAN!
[15:46:24.956] Checking WLAN...
[15:46:25.957] ELM interface not found on WLAN!
[15:46:25.957] Failed to open OBD-II connection! Error 109: OBD-II interface not found.
kabelek jak najbardziej będzie pasował
program VAG-owski raczej chyba nie
na stronce z torrentami ( np. tnttorrent.info) poszukaj sobie jakiegoś programiku ogólnego do sprawdzenia błedów (np. ja uzywam PCMSCAN) tylko wybierz w miarę nową wersję no i oczywiście torrenta z serialem lub crackiem (ja mam 2.4.12 chyba z 2009 ale daje radę)
PS jakby pomogło - jest taki przycisk pod postem "pomógł"
W związku z zamieszczonym materiałem http://www.avensisklub.pl/topics18/2447.htm, Sztab Antypiracki informuje, że o opublikowanej przez Pana treści poinformowaliśmy właściwą kancelarię prawną oraz właściciela praw autorskich.
Przypominamy, że osoby trzecie – również te z Pańskiego otoczenia (sąsiedzi, znajomi, współpracownicy), mogą poinformować policję o łamaniu przez Pana praw autorskich.
Sztab Antypiracki informuje, że osoba posiadająca, przechowująca lub wykorzystująca urządzenia lub ich komponenty, służące do usuwania lub obchodzenia technicznych zabezpieczeń przed odtwarzaniem, przegrywaniem lub zwielokrotnianiem utworów (muzyki, filmów lub oprogramowania, w tym gier komputerowych) podlega odpowiedzialności karnej przewidzianej w art. 118 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku.
Podstawa prawna: art. 118 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Ponadto osoba, która usuwa lub obchodzi techniczne zabezpieczenia przed dostępem, zwielokrotnianiem lub rozpowszechnianiem utworu (w tym: muzyka, film, program komputerowy, gra komputerowa) w celu bezprawnego korzystania z utworu musi się liczyć z odpowiedzialnością cywilną przewidzianą w art. 79 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. obowiązkiem zapłaty potrójnej wysokości stosownego wynagrodzenia (opłaty licencyjnej) – jeśli naruszenie ma charakter zawiniony – lub podwójnej wysokości, jeśli jest niezawinione a także wydania uzyskanych korzyści.
Podstawa prawna: art. 79 ust. 1 w zw. z art. 79 ust. 6 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Policjanci z Otwocka w jednej chwili wkroczyli do kilkudziesięciu mieszkań osób podejrzanych o piractwo. Zabezpieczono 40 komputerów stacjonarnych i laptopów. Właściciele są przesłuchiwani – grożą im dwa lata więzienia. http://sztabantypiracki.p...nosci/pokaz/231
Bądź bezpieczny. Audytuj oprogramowanie, więcej informacji znajdziesz na stronie www.reo.org.pl i http://zrobtosamo.pl/firma/dostawcy.php
juz nie ma problemu z kontrolkami a kabelek nie dotarł - niestety
poodkrecalem kabelki od swiec i posprawdzalem drucikiem od plusa z aku wszystkie sprawne podłączyłem spowrotem i kontrolki znikły i zrobilem juz 3000 km i dalej nie swieca
dzieki za zainteresownaie tematem
wreszcie T25
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-23, 09:32
Mi świeciły przy największych mrozach, pomimo, że samochód garażowany
Ale może jeszcze do tego doszła sól i gdzieś coś było nie tak z czujnikiem ABS
Nie wiem, na razie nie świecą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum