Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 benzyna
Rok: 2003
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2020-03-22, 00:06 [Avensis T25] Falujące obroty na zimnym silniku Bieg D|R
Witam jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie.
O to mój pierwszy problem po przejechaniu już samochodem 245 tys KM
Mianowicie problem polega na tym że odpalam samochód wszystko pięknie chodzi obroty równe , przekładnia w stronę literki D i zaczyna się dziwne falowanie R ta sama sytuacja.Wszystko ustaje jak się samochód trochę zagrzeje mianowicie około 60-70 stopni.Skrzynia myślę że jest zadbana wymiana oleju po przejechaniu 20 tys km filtry stan oleju sprawdzony, cewki , świece , błędy 0 , stan skrzyni błędy 0. I teraz taka złota myśl mieszkam w Islandii warunki wiadomo zimno , śniegu mamy ponad normę , wczoraj wyruszyłem na zakupy zatankowałem około 25 l paliwa przejechałem około 130km zakupy itp, czy falujące obroty mogą byś spowodowane tym że np jakoś paliwa była gorsza ? Wczoraj nie było żadnych problemów wszystko stało się dzisiaj po odpalaniu samochodu. Dziękuję za pomoc . Używałem Szukaj ale problemy jakie znalazłem nie występują w moim samochodzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum