Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-07, 01:16
Twojego nie dotyczy bo to 1CD, lekko zmodyfikowany silnik z T22.
Dotyczy to modeli 2.0D4D od 2006 roku i 2.2D4D od początku produkcji. Dla mnie żadna nowość, bo w 2.2D4D trochę ludzi już wymieniło uszczelki ale nie ma paniki, są dużo bardziej awaryjne dizle chociażby VW albo Subaru.
Jak ktoś chce oszczędzać na paliwie to później dołoży 2x tyle w serwisie, taka prawda o nowoczesnych dizlach dlatego trzymam się od tego z daleka i wybieram wolnossące benzyny.
Witam kolego tez czytalem ten artykul! Trzeba zauwaztc jedna rzecz, iz pisza tam o silniku od poczatku produkcji a t25 z poczatku produkcji nie miala lancucha rozrzadu takze silnika 2.0 d4d 116 km to nie dotyczy takze nie masz sie czym przejmowac, pozatym w tym nr opisane sa silniki wv mercedesa audi i wszedzie jest jakas wada.... Wyglada mi to na jakas nagonke. Pokazywalem ten artykul mojemu mechanikowi ktory naprawia tylko toyotyy. On. Twierdzi ze nic takiego nie wystepuj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum