Wysłany: 2015-11-24, 16:34 [Avensis T25] Dziwny problem z kontrolką ciśnienia oleju
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu stałem się posiadaczem Avensis t25 1.6 z 2004/2005 roku. Przebieg niby 153 tys ale kupowany był w polskim salonie, odkupiłem od I właściciela. Przeszukałem wszystkie tematy i chyba nikt nie miał takiego problemu jak ja. Kontrolka ciśnienia oleju zaczyna mi migać po przejechaniu powyżej 150 km. Nie zaświeca się na stałe tylko miga. Po zgaszeniu samochodu problem ustaje i można znowu przez jakiś czas jechać. Po pierwszym razie wymieniłem czujnik, a że jeżdżę głównie po mieście to kontrolka się nie zapala. Myśłałem, że problem ustał...ale niestety. Przy odpalaniu kontrolka gaśnie momentalnie. Znajomy zasugerował mi, żebym wymienił olej na 10w40 bo może robi się za rzadki i czujnik wariuje. Obecnie wlewałem castrola edge 5w30. Proszę o pomoc i pozdrawiam. Dominik
A na jakich olejach jeździło do tej pory auto? Bo jak na mineralnym, a potem za pół lub całym syntetyku to nagar odpadł i zatyka sito w misce olejowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum