Wysłany: 2010-11-16, 23:34 [Avensis T25] Dziwny dźwięk po włączeniu
Witam,
Czy ktoś może wie co może oznaczać krótkie ale dość głosne bipnięcie jakieś 15-20 sekund po włączeniu silnika? Żadna kontrolka nie jest włączona, ekran wyświetlacza też nic nie pokazuje. Jeśli włączone jest radio to na moment tego bipnięcia wyłącza się.
Masz nowszy model jak mój. U mnie nie ma czegos takiego. Jedynie zaraz po przekręceniu zapłonu jest charakterystyczny dźwięk, który wydaje pompa. Podejrzewam, że tak ma być.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
To na pewno nie jest pompa, dźwięk jest bardziej "elektroniczny" niż mechaniczny, źródłem jest jakieś urządzenie w kabinie no i fakt że w tym czasie wyłącza się radio sugeruje jakiś związek z elektroniką samochodu. Podejrzewałbym raczej jakiś imobilizer albo alarm. Mam też bluetooth-a nokii, może to coś z tym związane, ale nie wiem jak to sprawdzić.
Jeśli masz alarm to prawdopodobnie to alarm wydaje ten dźwięk.
Według mnie to błahostka, którą nie ma co się przejmować.
Aczkolwiek jak masz ochotę to nasłuchuj skąd to jest. Albo spróbuj odłączyć zasilanie alarmu i wtedy spróbować czy dźwięk się nie pojawi
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum