Wysłany: 2012-12-03, 21:41 [Avensis T25] Drgania silnika na wolnych obrotach
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem niepokojące objawy pracy silnika. Otóż na wolnych obrotach ok. 800rpm silnik przenosi zwiększone wibracje na karoserię. Wystarczy jednak podnieść minimalnie obroty o ok. 50rpm i drgania ustępują. Nie ma znaczenia, czy silnik zimny czy ciepły. Co dziwne, wystarczy zgasić silnik i po ok. 2-3 min. odpalić i wszystko jest w porządku. Niestety, po ruszeniu z miejsca i przejechaniu odcinka drogi z obrotami powyżej 2000 obr/min i ponownym zatrzymaniu, efekt powraca. Chcę dodać, że jestem po wymianie kpl. sprzęgła z dwumasą aisin wykonaną przez serwis Toyoty (4000 tys km.). Silnik ma normalną moc, nie ma problemu z odpalaniem i przyspieszaniem. Czy ktoś ma podobne objawy? Gdzie szukać przyczyny problemu?
U mnie, dziwna sparwa ,drgania byly , ale zalałem bak do pełna Vervą ,przegoniłem avke, i juz sa prawie nie odczuwalne, przejechalem juz z 200 km i nic. Hmm dziwne ale pomogło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum