w ubiegłym tygodniu kupiłem Toyotę Avensis z 2005r (sedan). Chciałem dowiedzieć się od Państwa, co może sygnalizować dioda (zdjęcie w załączniku). Poprzedni właściciel nie był w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie. Dioda "miga" równocześnie ze światłami awaryjnymi oraz podczas zamykania i otwierania samochodu za pomocą pilota. Auto ponoć nie ma autoalarmu.
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 265 Skąd: Kraków
Wysłany: 2022-03-04, 00:32
nie chce krakac ale wyglada to na zamontowany autoalarm lub sterownik zamka centralnego ktory byc moze mial 2 wtyczki nazwijmy je robocza i zasilajaca i ta zasilajaca jest odpieta, w chwili gdy pokazuje sie jakies szczatkowe napiecie to ci blyska dioda,( czerwona zaczyna swiecic w okolo 1,5V)
madrym podejsciem i rozwiazaniem bylo by usunac cala ta instalacje aby nie narobila czegos wiecej np nie rozladowywalo akumulatora.
sprawdz pod maska czy gdzies nie ma luznych kabli resztek po syrenie alarmowej wylacznika od otwierania maski ( to moze byc jakas wskazowka ze byl tam kiedys sprawny alarm)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum