Wysłany: 2014-09-29, 13:05 [Avensis T25] klapa tylna w kombiku zablokowana
dałem w ręce swoje auto elektrykowi,zamontował w nim ledy i takie proste zabezpieczenie -odcięcie zapłonu na dotyk.Po tych ulepszeniach blokuje się tylna klapa otwierana elektrycznie.A mianowicie :gdy mam pilot w ręce bez problemu otwieram z pilota i ręką.gdy przekręcę stacyjkę na zapłon klapa się blokuje.jest to uciążliwe bo aby otworzyć bagażnik muszę wyłączyć silnik. CZY MOŻE TO BYĆ SPOWODOWANE TYMI PRZERÓBKAMI CZY TEŻ COŚ PADŁO?
I jeszcze w tym samym czasie wyłączył się całkowicie czujnik zapięcia pasów od kierowcy,od pasażera działa.
elektryk twierdzi że te przeróbki nie mają nic wspólnego. Nie wiem czy czy mówi to uczciwie czy żeby zarobić ???
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2014-09-29, 18:24
z tego co pamiętam to w T25 jest właśnie fukncja blokady tylniej klapy jak masz odpalony silnik żeby np pod światłami zawartość bagażnika "nie dostała nóg".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum