Wysłany: 2012-04-26, 06:01 [Avensis T25] Czy warto proszę o rady
Witam mam zamiar zmienić autko na większe i wyszukałem takie oto wygląda całkiem całkiem jak na moje oko ale????? Niech wypowie się ktoś doświadczony
oto link
http://allegro.pl/avensis...2263029056.html
Wygląda jakby wszystko było na swoim miejscu.
Ciekawe jaki stan licznika, ale skoro sprzedajacy o tym nie pisze to jest duza szansa na oryginalny ale pewnie spory
Zawsze to 100 razy lepsze niż żyć w nieświadomości
Ja mam już blisko trzy setki i nie narzekam
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2012
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-04-26, 08:49
Ładnie wygląda - jak wszystkie na zdjęciach...
Wyposażenie full... Ciekawe ile ma przelotu..ale jeśli nawet spory to bym się nie bał...
Zwróć uwagę na sprzęgło i dwumase... Jak zobaczysz na żywo napisz czy wszystko się zgadzało z opisem...
Pzdr.
hej
jako że mam kilka km dzwoniłem do sprzedającego i powiedział że w 2010r miała wymieniony silnik na nowy przez serwis Toyoty (jakaś akcja serwisowa) gdyż oryginał miał usterkę, czy może ktoś coś wie na ten temat?????? Co do przebiegu to ten silnik ma 40 tys. a na zegarze jest ok 180 tys.
Czy po takiej przekładce to jest czym się martwić czy można spokojnie użytkować????????
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2012
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-04-26, 15:11
Była taka akcja serwisowa ale nie jestem pewnien czy w tym modelu. Napewno to była Corolla.. Jeśli tak rzeczywiście było co można potwierdzić dzwoniąc do dealera w Niemczech, który to robił to auto godne uwagi. A jak z wypadkowowścią?. Miał jakieś przygody?.
daj jej Boże taki przelot. Skoro jest taka ładna to dlaczego jeszcze nie poszła? Cena do przyjęcia, jeśli motor ma 40k po wymianie to nic tylko brać. Tylko na skończonym ogłoszeniu 1800 odwiedzin i na nowym ponad 300. Hmmm... może się czepiam. No i cena 2000 PLN niższa w nowym ogłoszeniu.
http://allegro.pl/avensis...2298786814.html
A czy po numerze vin serwis toyoty poda mi całą historie, czy nie mają takich możliwości??????
A może ktoś z forumowiczów ma coś do zaoferowania w granicach 35-38 tys
Pozdrawiam
Z takim przebiegiem i wyposażeniem to w Niemczech trzeba dać około 9500 euro i więcej.
Niemiec nie jest głupi, nie robi prezentów Polakom.
A tu co? Ideał? I za jeszcze mniejsze pieniądze?
Może jak do przebiegu dorzucisz 100tysi, oraz jeszcze kilka drobniejszych usterek, bądź też jakiejś poważnej usterki silnika, skrzyni, sprzęgła, lub DPNR, które bardzo sprytnie zakamufluje nieuczciwy handlarz, tak żeby auto wyglądało jak z pod igły, to wtedy taka cena już po sprowadzeniu do kraju jest realna
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2004
Nadwozie: Hatchback
Wiek: 48 Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 1 Skąd: świętoszówka
Wysłany: 2012-05-05, 18:50
Fajna sprawa oglądałem to samo ogłoszenie ,podepne się pod ten wątek nie jestem właścicielem avensis ale może będę, bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem i tak sobie przeglądam fora i niestety trafiłem na temat dotyczący silnika D4D problemów z głowicą i blokiem jakaś akcja serwisowa miała się podobno odbyć jedyny warunek to serwis w ASO limit km do 180k lub 7 lat czy ktoś może wytłumaczyć o co chodzi jak jest z tą bezawaryjnością tych silników czy jest to realny problem ,a może ktoś już to przerabiał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum