Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-03-29, 14:16 [Avensis T25] Czy Avensis w połowie 2006 miała lifting silni
Jak w temacie . Wiadomo że Avensis w połowie 2006 miała lifting ale czy zmieniono coś w silniku (gdzieś przeczytałem że po liftingu coś zmieniono i rozwiązano problem z poborem oleju) czy tylko maskę , migacze w lusterkach itp.
Czy silniki 1.8 z 2007 biorą olej ?
Dziekuję i pozdrawiam
Witam.
Ja nie spotkałem się nigdzie z faktem, że były jakieś modernizacje silnikowe w 2006 roku, kiedy Ave przeszła lifting. Moc jest taka sama, czyli 129 KM. Jeżeli chodzi o nadmierne spalanie oleju, to problem rozwiązywany był już wcześniej podczas akcji serwisowej dotyczącej wymiany shortblock'a. Generalnie wszystko zależy od tego jak Toyota była eksploatowana przez poprzednich właścicieli i jaki ma rzeczywisty przebieg z historią serwisową.
Moja ma rok produkcji 2003 i nie mogę się skarżyć na nadmierne zużycie oleju silnikowego. Wszystko jest tak, jak być powinno.
Pozdrawiam.
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
Wysłany: 2013-03-30, 11:31
Po czym można poznać czy Avensis miała wymianę shortblocka ? W innym poście przeczytałem że po zielonej kropce na bagnecie oleju , po numerze vin , po czymś jeszcze ?
Wysłany: 2013-04-01, 14:15
Pozwolę sobie jeszcze jedno szybkie pytanko : jak poznać po korku czy bierze olej ?
W innym poście Mech Z Toyoty pisze :
cyt :
czy bierze olej można poznac po korku oleju nawet,czy blok wymieniany po vin lub po zielonej kropce na bagnecie oleju,silnik małoawryjny w porównaniu z np az,branie oleju to problem w pierścieniach łatwo temu zaradzić tylko nie czekac zbyt długo,niektórzy twierdzą że branie oleju przez vvti to normalne,ale to bzdura te silniki nie powinny brac oleju wogóle pozdrawiam
Dziękuję i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum