Wysłany: 2010-04-25, 08:37 [Avensis T25] Czujniki parkowania jak do tego sie zabrać ?
Mam pytanie
Kiedy kupowalem samochód miał czujniki parkowania na tyl , poprzedni wlaściciel powiedzial mi że zderzak byl malowany i nie podąączono czujników parkowania, jak tego samemu dokonać. W warsztacie zaśpiewali mi w Warszawie 500 PLN.
Wole zrobić to sam może gdzieś wypięła się jakaś kostka.
Nie mam zielonego pojecia gdzie w samochodzie pokaże mi informację o cofaniu, moze to jest pikanie
Ja bym zaczął od wyjęcia tylnego zderzaka, bo najprawdopodnobniej jesli sa odłączone to właśnie gdzieś w tym miejscu.
Zgadzam się z przedmówcą. Ja proponuje zdjąć zderzak tylny. Na nim powinien byc zamontowany czujnik. Po zdjęciu zobaczysz czy znajdują się w pobliżu wolnowiszące kabellki. Jesli tak to podłącz je i po sprawie. W odp na Twoje wątpliwości dodam że czujnik parkowania działa za pomocą dźwięków. I jeszcze jedno. Gdy źle podłączysz czujnik to zacznie pikać dopiero jak wjedziesz w przeszkodę. Pozdrawiam:D
Ja mam pytanko, czy te czujniki parkowania należy jakoś włączyć, czy one po prostu same się właczają po wrzuceniu wstecznego biegu? Kupiłem pare dni temu Toyote Avensis i nie działa mi to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum