Wysłany: 2010-04-05, 07:22 [Avensis T25] ciężko kręci jak jest zimny - rozrusznik?
Witam wszystkich. Moja Avka nadal niestety zachowuje się bardzo niedobrze. Chodzi o poranny rozruch, pali bardzo ciężko. Myślałem, że po zimie będzie lepiej a, jest nadal źle.
Wymieniłem aku oraz świece - nic. Znajomy posiadacz Avki wspomniał coś o rozruszniku, który podobno nie ma takiej ilości obrotów jak powinno być. Prawda? Zna ktoś w pomorskim dobrego fachowca?
Prawda, nieprawda - różnie z tym jest. Ja w mojej Avie robiłem rozrusznik dwukrotnie, jednak zapalania to zbytnio nie poprawiło, poprostu lepiej kręcił ale silnik nie odpalał jak trzeba. Pomogła jemu regeneracja wtryskiwaczy.
Najpierw polecam sprawdzić rozrusznik, jak nie da efektu jego naprawa, to wiesz już co jest powodem.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
mam problem z odpaleniem t22 ave 2.0td po wymianie głowicy pali bardzo ciężko-wymieniłemobudowe z filtrem paliwa i na krutki czas ustało ale znów powruciło-trzeba kręcić silnikiem tak jakby paliwo schodziło??????
-rozrusznik( tu kiepsko kręci).
-akumulator.
-zaśniedziałe klemy na akumulatorze.
-wtryski( raczej nie przecież w avensis jak wryski są kiepskie to gorzej pali na rozgrzanym silniku).
-filtr paliwa.
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum