Panowie jakie macie i co polecacie z instalacji LPG ?
bo powiem tak w accordzie 2.0 rok temu założyłem instalacje
STAG 4
wtryski hana 2000
reduktor kme silver do 240KM
i przelatałem 10 tys km i nie ma najmniejszej różnicy między benzyną a LPG i jestem zadowolony.
do Toyki też chciałem to założyć ale pogadałem z gaziarzem on mowi tak że lubryfikacja niby była bardziej potrzebna w poprzednich silnikach a w tych VVTi już są mocniejsze gniazda zaworowe i nie ma takiej potrzeby i poza tym lubryfikacja działa tylko do 3 tys obrotów bo potem podcisnienia w kolektorze ssącym sie wyrównują i lubfryfikacja przestaje dzialać. a poza tym jeśli instalacja jest sprawa i mieszanka jest prawidłowa niezbyt uboga to gniazda się nie wypalają tylko trzeba dbać o instalacje gazową.
a i powiedział mi ze założy mi tak samo STAGA ale wtryskiwacze jakieś tansze REG powiedział że duzo tego montuje i jest dobrze. reduktor nie wiem dopytam jaki
co myslicie o czyms takim? koszt to 2350zl
Jedź do kogoś kto montuje Lovato. Znajomy gaziarz, który prowadzi mi kilka otrutych samochodów w rodzinie zmienił dostawcę ze Staga na Lovato i mówi że jakość nie do porównania. Serwis gwarancyjny masz w każdym warsztacie sieci Lovato w Polsce, a wymiana gwarancyjna polega na ocenia pracownika warsztatu co może być przyczyną i od ręki dają nowe części. W przypadku Lovato żadne części nie są serwisowane tylko poddawane ekspertyzie i od razu nowe montują jeśli są wadliwe. W tej cenie zamontują ci z pocałowaniem Lovato Smart.
A jeśli chodzi o lubryfikacje to dobry chwyt marketingowy ponoc ale nie będę się spierał!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum