Wysłany: 2010-09-27, 22:52 [Avensis T25] CD (TNS600) - przerywa na MP3-kach.
Po rozgrzaniu się - CD przerywa na mp3'kach. Radio zintegrowane z dużą nawigacją TNS600. Zauważyłem to dopiero przy dłuższej jeździe - przy 10-15-tym utworze zaczyna się "sieczka". Płyty (różni producenci) - w stanie idealnym, zaliczyły raptem tylko nagranie (z prędkością 4x!) i zaraz po tym wylądowały w aucie. Czasami - po wyłączeniu/wyciszeniu radia - nie chce "zaskoczyć" - komunikat "Check CD". Co prawda - po chwili może się włączyć (a może i nie). Żeby było ciekawiej - płyty bezproblemowo działają w innych autach Toyoty, jak również innych odtwarzaczach, nie wspominając o napędzie w komputerze/laptopie.
Dziwny objaw. Zgłosiłem to w ramach gwarancji. Stwierdzili, że "płyta nieoryginalna". A ja się ich pytam - "A macie ORYGINALNE płyty z mp3?" Konsternacja. Powiedzieli - "Będziemy sprawdzać..." Akurat auto stoi w ASO przy okazji innej naprawy gwarancyjnej (będą przekładać silnik - sic!) ... Tylko się zastanawiam - jak oni to zrobią - jeśli CD zaczyna "nawalać" dopiero po "rozgrzaniu". Miewał ktoś takie problemy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum