Wysłany: 2010-08-27, 10:14 [Avensis T25] Buczenie silnika przy 1700 obr
Witam,
mam Avensis 2007 2.0 d4d - podczas jazdy i na postoju przy prędkości obrotowej ok 1700 słychać dziwny odgłos przypominający buczenie i odczuwalne jest wtedy lekkie drżenie - mrowienie w samochodzie. Powyżej i poniżej tych obrotów buczenia nie słychać. Nie wiem co to może być - ciężko zlokalizować skąd to dochodzi. Wydaje mi się że to z silnika od strony pasażera. Nie mam pojęcia co to może być (lepiej to buczenie słychać wewnątrz niż na zewnątrz samochodu).
Proszę o podpowiedź.
Ja bym zaczął od sprawdzenia szczelności układu dolotu powietrza do filtra powietrza (czyli czy ta rura doprowadzająca powietrze do obudowy filtra jest szczelna) Najprawdopodobniej nieszczelność powstała przy samej obudowie filtra. Najlepiej wtedy uszczelnić to silikonem i buczenie ustąpi (jeśli dobrze oczywiście zdiagnozowałem )
Sprawdź najpierw to co poradziłem. Jeśli to nie to to szukamy dalej
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Dzięki - układ doszczelniony - wkręciłem wkręta w kołnierz obudowy filtra i rurę dolotową i ........ cisza nie buczy. Śmigam nacieszyć się ciszą podczas jazdy. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum