Wysłany: 2013-07-21, 20:15 [Avensis T25] Brak pamięci komputera....
Wczoraj kupiłem nową Avensis.Jest to tym razem benzyna 1,8 z 2004 roku.Dziś zauważyłem,że po każdym wyłączeniu zapłonu i ponownym odpaleniu wszystko sie resetuje tzn.zaczyna pikać sygnalizator nie zapiętych pasów,który rano wyłączyłem.Zegarek zaczyna wyświetlanie od 12 godz.spalanie średnie zaczyna zliczać od początku,tak jakby nie było podtrzymania pamięci komputera.Wiecie jaka może być przyczyna?
Nie wiem,czy już taką kupiłem,sprzedający oczywiście twierdzi,że było ok.
Wydawałoby się ze to akumulator, ale pamięć powinna być i bez akumulatora
Moze coś być uszkodzony komputer pokładowy ECU.
Zapytaj jakiegoś elektronika samochodowego
Dzięki za pomoc.Problem rozwiązany.Jak pisałem auto kupiłem w sobotę.Niestety było tak wyperfumowane,że zbierało mi się na wymioty.W niedzielę zaprosiłem kolegę z odkurzaczem piorącym.Operacja trwała parę godz.( z przerwami na spożycie) aby nie wyładować baterii wydłubałem żarówki z tylniego oświetlenia kabiny.Musiałem zrobić zwarcie Po odnalezieniu i wymianie bezpiecznika wszystko jest ok.
Ps.ktoś bardzo się napracował,aby ukryć te bezpieczniki pod deską.Gratulacje.
Nie są to te bezpieczniki widoczne po wyjęciu klapki tylko umieszczone na samym dole w okolicy pedału sprzęgła.Trzeba mieć lusterko,albo wyginać się jak wąż.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum