Wysłany: 2010-04-05, 10:49 [Avensis T25] brak oswietlenia wnetrza (drzwi, podsufitka, d
Witam
Mamy problem z tata w avensis 2003r 2.0 D4D
przy wymianie zarowki w dzwiach pasazera chyba zrobilo sie przypadkowe zwarcie i od tamtej pory teraz brak oswietlenia kabiny, w daszkach przeciwslonecznych, w drzwiach, do tego po wylaczeniu zaplony kasuje sie zegarek i spalanie srednie.
Na zaplonie mozna ustawic zegarek i sobie dziala spalanie sie rejestruje ale po restercie sie kasuje...
nie mam pojecia w czym problem, nie moglem znalezc jakiegos bezpieczniek odpowiedzialnego za te podswitlenie, sprawdzilem wszystkie i wygladaja na dobre..
znalezlismy w instrukcji ze za to odpowiada bezpiecznik nr 28 ( DOME) i ze znajduje sie w komorze silnika jednak nigdzie go tam nie ma :(
moze ktos ma na to jakies rozwiazanie??
Tak padl bezpiecznik DOME... wymieniony i wszystko dziala
tylko mielismy problem ze zlokalizowaniem tej skrzynki z bezpiecznikami (jest tak od dolu)
dzieki za pomoc
pzdr
mam ten sam bezpiecznik do wymiany i nie mogę zlokalizować skrzynki z bezpiecznikami. może ktoś by pomógł bo mi już ręce opadają. znalazłem jedną pod maską, jedną za schowkiem ale tej nie mogę znaleźć. widziałem tylko złącze obd 2, i jakąś zaślepkę od dołu ale pod nią nic niema,
please
_________________ było Audi A6 C5 2.4 1997
wreszcie T25
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-08-27, 17:45
kuki napisał/a:
Tak padl bezpiecznik DOME... wymieniony i wszystko dziala
tylko mielismy problem ze zlokalizowaniem tej skrzynki z bezpiecznikami (jest tak od dolu)
dzieki za pomoc
pzdr
Możesz objaśnić gdzie "(jest tak od dolu)" to się znajduje bo ja nie mogę tego namierzyć . u mnie ma też numer 28 DOME ale nie moge tej skrzynki z bezpiecznikami namierzyć bo jak zdejmuję tą klapkę po lewej stronie od kierownicy to tam mi się bezpieczniki kończą na numerze 22
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-27, 18:45
dudi84 napisał/a:
Możesz objaśnić gdzie "(jest tak od dolu)"
Rzeczywiście "drogowskaz nieco zamglony", skrzynka z bezpiecznikami znajduje na poziomie podłogi (dywanika), tuż NAD pedałem sprzęgła, i trzeba się nieźle nagimnastykować (najlepiej z latarką nagłowną), ażeby do niej dotrzeć. Najlepiej maksymalnie odsunąć fotel kierowcy, przyjąć pozycję embrionalną na prawym boku na fotelu z nogami opadającymi poza próg - tylko tak dostrzeżesz małą pokrywę skrzynki bezpieczników, a dodatkowy kłopot to to, że wszystko widzisz do góry nogami (mając rysunek bezpieczników przed oczami).
Mam nadzieję, że opis precyzyjny....
pozdrawiam, życząc powodzenia w gimnastyce,
czak
Witam, mam problem z oświetleniem deski rozdzielczej w avensis t25, chodzi mi o przyciski i przełączniki(konsola środkwa, przełączniki z lewej strony pod kierownicą, podgrzewane fotele). Świeci mi się tylko radio i klima. Czy ma ktoś z was na to jakąś poradę? Z góry dzięki. pozdrawiam
Witam, a ma ktoś może pomysł co może powodować przepalanie tegoż bezpiecznika? Padł drugi raz w przeciągu 2 miesięcy. Nie były wymieniane żadne żarówki dlatego nie mam żadnego punktu zaczepienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum