Wysłany: 2009-10-18, 17:01 [Avensis T25] Metaliczny dzwięk przy hamowaniu
Witam Klubowiczów,
Od 3 tygodni posiadam Ave T25. Rok produkcji 2008, przejechane 35kkm.
Mam takie pytanie, może ktoś się spotkał z takim problemem.
Ostatnio zauważyłem, że przy hamowaniu, szczególnie jak hamuję z niedużych prędkości, w końcowej fazie tuż przed zatrzymanie auta z lewego tylnego hamulca wydobywa się metaliczny dźwięk. Nie ma tego objawu zawsze ale widzę, że efekt się nasila.
Dodatkowo w weekend wymieniałem opony koła na zimowe i przy okazji spojrzałem na tarczę hamulcową lewego tylnego koła. Na powierzchni , mniej więcej w połowie powierzchni tarczy widać wyraźny rowek. Nie widziałem tego na pozostałych tarczach, gdzie powierzchnia zużycia jest równomierna.
Czy spotkał się któryś z Kolegów z takim przypadkiem?
I dodatkowe pytanie:
Jeżeli pojadę do ASO z tym problemem to zakładając, że stwierdzą jakąś usterkę, będę musiał coś za to płacić?
a sprawdzales klocki hamulcowe??moze cos sie dostalo pomiedzy tarcze i klocek i temu masz taki dzwiek i ci rysuje tarcze
zależy od ASO czy wezma od ciebie cos za stwierdzenie usterki
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum