Witam
Czy macie jakieś doświadczenia z łańcuchami przeciwśnieżnymi?
Przeprowadziłem się na wioskę (dosłownie) i w przeciwieństwie do sąsiadów nie stać mnie na Jeepa.
Kilka lat temu jeździłem po górach na łańcuchach, ale strasznie ciężko się je zakładało. Teraz nie wiem co kupić. Najważniejsza jest dla mnie łatwość montażu, bo obawiam się, że będę ich często używał.
Dzięki za podpowiedzi
pozdrawiam
Są łańcuchy z samonaciagiem. Zakłada się ja bardzo łatwo - najeżdżasz autem na łańcuch i zaciskasz naciąg i ruszasz do przodu i łańcuch siedzi cena ok 400 zł na przód
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Tak się składa, że zawodowo zajmuję się sprzedażą łańcuchów śniegowych. Sprawa wcale nie jest taka prosta, bo nie ma łańcuchów, które same by się zakładały . Najlepszym producentem na rynku jest austriacka firma pewag. Każdy klasyczny łańcuch zakłada się dokładnie w ten sam sposób. Różnica tak w zasadzie tkwi tylko w tym ile razy musisz wysiadać z samochodu, żeby taki łańcuch założyć. Dlatego są łańcuchy z napinaczami lub bez. Produktem, który mogę ci polecić jest model sportmatik firmy pewag. Posiada dwa automatyczne napinacze oraz automatycznie rozpinający się zamek tylny (bez konieczności wkładania rąk za koło w poszukiwaniu zapięcia). Demontujemy go tylko od strony zewnętrznej koła. Odsyłam na stronę producenta http://www.pewag.pl/ . Zachęcam do obejrzenia filmów.
Są jeszcze tzw. nakładki spike spider, ale jest to koszt około 1400 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum