Silnik: Inny
Rok: 1997
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2009-09-22, 15:52 [Avensis T22] Proszę o radę.
Zamierzam kupić Avensis z roku 2001-02. Bardzo mi się podoba taka: http://allegro.pl/show_item.php?item=745379007
Nie znam się na samochodach bo jestem kobietą, więc proszę o Wasze opinie na temat tego autka, gdyż nie chciałabym kupić Avensis, które podobać będzie mi się wizualnie a technicznie będzie do niczego.
Z góry dziękuję.
Musiałabyś się przejechać autkiem i sama ocenić czy dobrze się prowadzi (tzn nie skręca po puszczeniu kierownicy), czy silnik równo i cicho pracuje. Jest to benzyna więc dużych problemów być nie powinno, aczkolwiek zabierz ze sobą jakiegoś pana, który pomoże sprawdzić pojazd w kwestii technicznej, bo na zdjęciach kazdo wydaje się ładne
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Silnik: Inny
Rok: 1997
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2009-09-23, 18:54
No, ok, tylko jak ja mam to sprawdzić?
A poza tym wydaje Wam się, że wszystko z nią ok? Bo mnie jeszcze zastanawia cena, trochę niska jak na 2002 rocznik, mimo, iż jest sprowadzona. Jak porównuję ją z innymi ofertami to, aż jestem zaskoczona, że taka idealna tylko za tyle... Tym bardziej, że euro nie stoi za nisko
Honorata86, to handlarze, co widać po kliknięciu "zobacz inne aukcje sprzedającego", oraz po jakości zdjęć. Dobry aparat, obróbka graficzna fotek.
Zatem musisz zachować zdwojoną ostrożność.
1. Historia z polskiego ASO, czy coś w niej widać. Qzi za flaszkę Ci to sprawdzi, podaj mu numer VIN.
2. Oględziny auta z dobrym mechanikiem na miejscu - silnikowo, oraz każdy element miernikiem lakieru. Dobrym miernikiem. ( w ASO Ci to mogą sprawdzić, mają dobre mierniki )
3. Oględziny auta w dobrym warsztacie. Geometra, zbieżność, spaliny. Twoim warsztacie, może być przez Ciebie wybrany warsztat w okolicy sprzedawcy, może to być ASO - ale nie warsztacie wskazanym przez handlarza.
Pamiętaj, że w autach handlarzy, sprowadzanych zwłaszcza kryje się często masę nieciekawych rzeczy. Powypadkowe, lakierowane, szroty i gruzy. Musisz być ostrożna.
Honorata86, Masz 12 miesięcy gwarancji, więc nie ma się co zastanawiać. Dają pisemną gwarancję i przez rok ewentualne usterki i niedociągnięcia wyjdą. Więc jak się podoba to bierz, ale mimo wszystko sprawdź ja przed zakupem
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum