Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-14, 22:21
Pomnóż ten przebieg przez 2 i będzie w miarę realny jak na dizla z tych lat.
Chyba najmniej kłopotliwy dizel w Ave (jeszcze z Cariny E) ale muł niesamowity. Coś za coś.
Silnik może i mułowaty bo z Cariny E ale za to nie masz pompowtrysków i dwumasy. Części do silnika tańsze, a przy dwunastoletnim aucie to raczej duży plus. Przebieg 150 tys to totalna ściema (przecież nikt nie kupił by diesla żeby rocznie jeździć niecałe 13000km). Realny przebieg to przedział od 240tys do 350tys. Ale tym nie ma co się przerażać. Miałem styczność z sedanem z takim silnikiem z 98 roku z przebiegiem 500tys i nie było z silnikiem większych problemów. Fajne wyposażenie. Najważniejsze zrobić dobry przegląd zawieszenia, hamulców, silnika i stanu blach. Jak będzie ok, to brać. Cena niezła, tylko trzeba doliczyć opłaty jakieś 1500zł i warto by na początek dla pewności wymienić rozrząd.
Moj kolega kupil z innego forum avensisa z 1999 roku z przebiegiem 150 tys .na oleju syntetycznym,w pelni wyposazony,alumy,schowek,zmieniarka.rok temu wersja sol kombi za 13500.Wiec takie auta istnieja ale trzeba je dobrze sprawdzac.Ja w 2008 luty kupilem z 1998 2.0td sol kombi 217tys km za18 tys.Teraz mam 270 tys.Uwazam ze to normatywny przebieg.Carina miala ten sam silnik ale nie miala chyba intercoolera i miala 83 km.Ja mam ją ponad 4 lata i zrobilem jakies tuleje i koncowki.Rozrzad i litrow nie licze bo to kazde auto.Przy zakupie zwroc uwage na meszek zmiany biegow i kierownice czy nie wytarte.
Mieszek i kierownicę zawsze mozna wymienić jak komuś zależy. Warto wejsc na strony np holenderskie i sprawdzic przebiegi... poniżej 250tys to żadkość dla tych roczników. W Polsce to już 150-175 tys. Tam człowiek kupuje diesla, żeby jeździć przynajmniej 30tys rocznie. Gdy jeździ mniej to nie przepłaca 20% wartości auta i kupuje benzyniaka.
ja mam avensis właśnie z tym silnikiem , tyle , że z 98 roku , kupiona w końcówce 2005 roku z przebiegiem 160 tys. teraz ma 280 tys . samochód kupiony od pierwszego właściciela kupiony w PL salonie . Sprawdzany przez mechanika i nigdzie nie był bity , stan blach idealny zarówno progi jak i reszta w nie nagannym stanie . jedyny problem w tym samochodzie to rozrusznik i zapłon , albo psuł mi się rozrusznik albo kostka stacyjki . innych wiekszych remontów nie pamiętam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum