U siebie w garażu Musiałem pożyczyć polerkę, bo swojej jak na razie nie mam (auto miało troszkę delikatnych rysek od mycia). Nie wiem ile może taka usługa kosztować, na pewno zależy to od zakresu prac - szczególnie od tego, czy chcesz polerować auto, bo to najcięższa praca.
Resztę można zrobić samemu.
Jako ciekawostkę podam, że odpicowanie auta w car-spa.pl kosztuje 2 500 zł, ale jak ktoś jeździ autem za 1 000 000 zł to może sobie pozwolić
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-09-27, 18:30
Właśnie pożyczyłem od kolegi polerkę ale wykorzystam ją jedynie do delikatnego woskowania bo przyznam, że trochę obawiam się polerować pastą lekkościerną samemu, żeby czegoś nie spartolić.
Bardzo ładnie to wygląda na Twoim aucie.
Ruff_Ryder, dzięki, ogólnie woskuje się ręcznie aplikatorem lub dłonią (szczególnie droższe woski), polerki używa się do rozprowadzenia cleanera.
Jeśli chcesz polerować auto - dobrze by było jakby ktoś Ci pokazał jak to się robi i jak byś mógł spróbować na jakimś starym aucie Polecam tą lekturę: detailer.pl
Potrzebnę będzie jakieś źródło światła (najlepiej halogen) i garaż, żeby obserwować postępy prac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum