Wysłany: 2010-11-30, 15:45 [Avensis T25] Ave 2007 po FL słabo świecą ksenony
Witam! Od kilku m-cy jestem szczęśliwym posiadaczem Ave 2007 po FL. Wszystko jest super, tylko mam poważne zastrzeżenia dot. świecenia ksenonów. Otóż mam wrażenie, że jadę "na świeczkach" - oświetlenie drogi w mojej opinii jest tragiczne. W porównaniu do świateł w mojej Yarisce to ta Ave w ogóle nie świeci.
Auto jest trzyletnie, serwisowane w ASO, co prawda refletory sprawiają wrażenie lekko zafajdanych od środka, ale widziałem w innych autach, że jest dużo gorzej a światła świecą im lepiej. Wystarczy zerknąć z boku na słup strumień światła, jaki dają.
Strasznie mnie to drażni, jak widzę np Audi czy BMW z ksenonami, gdzie widać ich jasność na drodze a u mnie kicha:(
Mam również takie pytania odnośnie oświetlenia:
1) przy zapalaniu ksenonów po dłuższym postoju następuje ich "rozbłysk" i jakby przygasają - tak ma być?
2) jakie żarówki są w światłach przednich postojowych i drogowych w AVE po FL?
3) Czy możliwe, że te ksenony powoli się wypalają? Auto ma 3 lata i 80tys przebiegu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum