Wysłany: 2011-06-01, 20:17 [Avensis T25] Automatyczne zamykanie się samochodu
czy jak zostawię kluczyki w stacyjce samochodu (nie na zaplonie) i zamknę drzwi to czy jest taka możliwość że auto samo się zamknie i nie będę mógł się dostać do niego??
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2011-06-01, 20:50
jeśli otworzysz drzwi od strony kierowcy to nie powinno w innych przypadkach na pewno się zatrzaśnie. Metoda pewna na 100% otworzyć auto -> kluczyk w stacyjkę przekręcić do lampek i wtedy można wycofać kluczyk i na pewno się nie zamknie
taka jest moja opinia ale może ktoś ma inne doświadczenia
jeśli otworzysz drzwi od strony kierowcy to nie powinno w innych przypadkach na pewno się zatrzaśnie. Metoda pewna na 100% otworzyć auto -> kluczyk w stacyjkę przekręcić do lampek i wtedy można wycofać kluczyk i na pewno się nie zamknie
dzięki za pomoc:)
ps. możesz pokazać zdjęcie swojej avki z boku w nieco większym rozmiarze?
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2010 Posty: 65 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-06-02, 14:44
matti napisał/a:
Coś bajerzysz
Jeśli użyjesz przycisku unlock na pilocie i nie otworzysz żadnych drzwi w przeciągu chyba 45s wówczas auto samo się zatrzaśnie ale przecież nie wrzucisz kluczyka do auta przez zamknięte drzwi.
Jeżeli otworzysz którekolwiek drzwi to samochód się nie zatrzaśnie, przynajmniej mi nigdy się nie zatrzasnął a to co opisałem powyżej jest zawarte w instrukcji więc nie zmyślam. Jeśli trzeba to mogę zamieścić fragment instrukcji.
Jeżeli w alarmie masz aktywną funkcję automatycznego zamykania centralki to auto zatrzaśnie się ale dopiero po odpaleniu.
A z tym otwieraniem innych drzwi niż kierowcy to jakie to ma znaczenie? Przecież kontrolka na zegarach wykrywa otwarcie którychkolwiek drzwi a nie tylko kierowcy więc dlaczego miałby Ci się zatrzasnąć kluczyk po otwarciu drzwi pasażera skoro komp wykrył otwarcie drzwi. To byłoby nawet nielogiczne.
Najprościej to majac 2 klucz w kieszeni samemu wypróbować wszelkie opcje .Będzie to pewniejsze niz odpowiedzi kolegów.
Bo jakby co to będziesz miał pretensje do forumowiczów ze kluczyki ci sie zatrzasnęły?
Najprościej to majac 2 klucz w kieszeni samemu wypróbować wszelkie opcje .Będzie to pewniejsze niz odpowiedzi kolegów.
Bo jakby co to będziesz miał pretensje do forumowiczów ze kluczyki ci sie zatrzasnęły?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum