Witam wszystkich.
Mam takie pytanie:na ostatnim przeglądzie powiedziano mi że tylny lewy amortyzator jest słabszy i powinno się go wymienić ( a więc dwa).Pracę tą chcę wykonać sam,ale nie wiem jak zabrać się do odkręcenia góry,Czy z bagażnika,czy od strony zakola.Model mojej Toyoty to Avensis D-4D 2004 rok T25.
Bardzo dziękuję za podpowiedź.
Pozdrawiam.
Witam Cię Lukas.
Napisałeś mi że ten amorek odkręca się w górze od strony koła.a więc po zdemontowaniu zakola tylnego powinienem się do tej góry dostać. Pytam dlatego bo poprostu tego nie robiłem,a nichciałbym się nie potrzebnie narobić.
Dzięki i Pozdrawiam.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2017-06-23, 11:35
a ja nieco z innej beczki ale o amortyzatorach... znalazłem taki artykuł http://amortyzatory24.com...-w-samochodzie/ i teraz mam zagwostę czy faktycznie zmieniać jak tylko spadnie poziom tłumienia??? przyznam szczerze że mam z tyłu po 40-42% skuteczności i czy wymieniać czy nie?
To zależy od ciebie, ale osobiście to bym wymienił jeżdżąc samemu to jeszcze ok ale jak pod obciążeniem to już będzie pewnie dobijać i amortyzacja nie ta i niepewne prowadzenie.
witam wszystkich klubowiczow temat rozmowy to amortyzatory do avensis t25 kombi problem w tym ze sa rozne dlugosci tloczyska sprzdawca ktory mi sprzedal amortyzatory po nr vin nie pasuja jest krotki tlok dzis tez sprawdzilem przy zakupie kayabe tez krotki tlok juz sprawdzalem po wybitym nr oryginalnym ktory jest wybity na amortyzatorze i jest cos nie tak oryg dlugosc to 24 cm a te co chcialem kupic to maja po 16-17 cm wiec nie wiem od czego teraz zaczac czy moglibyscie pomoc mi w tej kwesti
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum