Wysłany: 2013-09-16, 12:53 [Avensis T25] Alarm montowany w 2007r
Witam!
Od niedawna posiadam T25 Luna z 2007 roku. Przy zakupie zostałem poinformowany, że alarm w aucie został dezaktywowany, ponieważ dla poprzedniego właściciela niewygodne było podawanie jakiegoś kodu przy rozbrajaniu. Jednak ostatnio dwa razy alarm włączył się po otwarciu drzwi, przestał wyć po wciśnięciu "unlock" na kluczyku.
Czy wie ktoś jaki system alarmowy może być zamontowany w tym samochodzie (montowany w salonie Toyoty przy zakupie jako wyposażenie dodatkowe)? Jak go używać - uzbrajanie/rozbrajanie.
Wysłany: 2013-09-17, 07:21 Re: Alarm montowany w 2007r
Witaj,
U mnie wyłączenie alarmu wykonuje się poprzez naciśnięcie ukrytego przycisku w określonej sekwencji.
Wsiadam do auta, przyciskam przycisk np 5 razy pod rząd czekam chwilkę aż alarm zapiszczy a potem po raz drugi szybko np 4 razy i mam potwierdzenie rozbrojenia alarmu w postaci trzech krótkich sygnałów.
Jeżeli nie wyłączę alarmu to po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje.
Jeżeli chcę włączyć albo wyłączyć alarm na stałe to wykonuję te same czynności jak przy rozbrajaniu tylko po wciśnięciu przycisku po raz ostatni trzymam go na stałe wciśniętego przez kilka sekund dłużej wówczas alarm się aktywuje jak był zdezaktywowany albo dezaktywuje jak był aktywowany co jest potwierdzone kilkoma dźwiękowymi sygnałami.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-09-17, 17:14
No to niestety nie pomogę, bo u mnie przycisk nie jest ukryty i przed włączeniem zapłonu trzeba tylko raz wprowadzić PIN.
Trzeba by poszukać centralki alarmu. W PL często montowali Clifforda.
Udało mi się dziś ustalić, że zamontowany został alarm x-safe QY niestety zbyt wielu informacji w necie na temat tego modelu nie mogę znaleźć. Ma ktoś może instrukcję do tego cuda?
Schwefel - mam zamontowany przycisk, który świeci na czerwono:)
Dziękuję za link! Znalazłem jeszcze coś takiego na elektrodzie . Zobaczymy, która instrukcja bardziej się nada. Muszę tylko znaleźć wolną chwilę, żeby się do niego dobrać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum