Witam, jest to mój pierwszy post na forum, wiec witam wszystkich serdecznie. Piszę z prośbą o pomoc. Może ktoś pomoże mi, a właściwie mojemu ojcu, ponieważ to jego samochód. Oddał go do serwisu w Łodzi na kochanówce (nie pamiętam nazwy ulicy) na wymianę rozrządu. Kosztowało to koło 2 tys. zł z robocizną, jednak wyszło, że z zimeringu pompy oleju kapie. Nie mocno, ale jednak. Niestety podobno nie można kupić samego zimeringu, a całą pompę trzeba wymienić, co daje... ok. kolejnych 2 tysięcy z robotą(sama pompa 1018zł). Są to jakby nie patrzeć olbrzymie pieniądze dodatkowo. Łącznie niecałe 4 tys. w 2 dni:/. Miał ktoś taki problem? Da się go jakoś inaczej rozwiązać? Mam nadzieje, że zrozumiecie problem. Ojciec w tamtym roku kupił auto za jakies +/- 40tys. Musiał wydać ok. 5 tys. na początku, a teraz kolejne 4:/... Poradzicie coś?? Do jutra do 11 mamy dać znać czy mają zamawiać pompę czy nie...
witam Kolegę. przy wymianie rozrządu mechanik poinformował mnie tez o tym problemie że cieknie spod uszczelniacza/symeringu ale nie jest to uszczelniacz wału który jest dostępny za ok 80zł lecz ten drugi na samej pompce. koszt na dziś dzień ok 1100zł w serwisie bo na Allegro nie ma pompy (w danym momecie)
ALE...
znalazłem takowy uszczelniacz Jego symbol to BZ 5179F a wymiary to 34x22x7 i można kupić na allegro Jego stronka na Allegro to http://tiny.pl/h5gvx powodzenia życzę
Wątpię że za 1000zł w D4-D kupisz i wymienisz kompletny rozrząd z pompą i uszczelniaczami na częściach dobrego producenta. Chyba że podajesz cenę netto, bo jak to brutto, to raczej na chińskim badziewiu.
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-11-19, 08:55
msblondyn napisał/a:
Wątpię że za 1000zł w D4-D kupisz i wymienisz kompletny rozrząd z pompą i uszczelniaczami na częściach dobrego producenta. Chyba że podajesz cenę netto, bo jak to brutto, to raczej na chińskim badziewiu.
pompa oleju oryginał ok. 300zł
komplet rozrządu z pompą wody oryginał ok. 500zł
+ robota = możliwe do wykonania za 1000zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum