Witam.
Niedawno nabyłem Toyotę Avensis (sedan) z 2000r (przed liftem) z silnikiem 1.6 (nie VVTi), po paru dniach dało się wyczuć, że tył Toyoty ucieka gdzieś na boki. Po wizycie na stacji okazało się że tuleje widoczne na zdjęciu poniżej są do wymiany. I oto moje pytanie.
Czy tuleje (wahacz wzdłużny tył) widoczne na zdjęciach są wymienne, czy trzeba wymienić cały wahacz?
Gdzie mogę kupić owe tuleje, i jaki jest ich potencjalny koszt?
Oczywiscie,ze sa wymienne.Ja mam ten sam problem,ze musze zmienic cale zawieszenie w toyocie ale nie ma czasu grrr Jest jeden sklep w Chorzowie na Śląsku gdzie maja zamienniki do tych wachaczy.W ASO caly ci dadza za kosmiczne pieniadze a oni maja te tuleje gumowe za mniej wiecej 70/80zl tak do mojej stoi wiec mysle sobie,ze tylko rozmiarem sie roznia.Jak bedziesz chcial to ci podam do nich adres i numer telefonu to sobie mozesz u nch zamowic.Polecam ich.
Witam. Niedawno wymieniłem to ustrojstwo bo stukało (wraz ze wzrostem temp. stukało mocniej). Zakupiłem jakieś na alledrogo. Zapłaciłem za toto 55/szt. O dziwo pasowało, co lepsze samochód się usztywnił. Na koleinach nie rzuca, ładnie się prowadzi, 70% stuków odeszło w niepamięć, no ale... Auto zrobiło się na tyle sztywne, że na buku ciężko jechać bo cały kokpit dostaje drgawek.
Co z tym zrobić? Biorę pod uwagę kilka możliwości:
1. Przyzwyczaj się;
2. Pojeździj miesiąc - się ułoży;
3. Niedość że przepłaciłeś to jeszcze dałeś się w ch.. zrobić, tuleje do wywalenia, zamów inne;
Ktoś kto wymieniał proszę o wypowiedź
Pozdrawiam.
Co do usztywnieni auta to śpieszę wam powiedzieć, że nie ma ma zadnej różnicy.
Co do stuków to okazało się, że to nie to, a niedokręcona śruba kolumny czy amortyzatora.
Druga wymiana była więc niepotrzebna
Można nabyć używany na allegro(sam tak zrobiłem i jest OK) np.http://allegro.pl/wachacz-tyl-toyota-avensis-97-02-i1644731292.html .Lub dokupić tuleję np.taką:http://allegro.pl/tuleja-wahacza-tylnego-toyota-avensis-i1658560736.html.Wymiany takiej tulei dokona każdy mechanik dysponujący prasą do wyciskania(koszt niewielki).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum