Wysłany: 2011-05-22, 15:10 [Avensis T22] Toyota raz pali raz nie !
Witam jestem nowy na forum, zarejestrowałem się, ponieważ mój tata ma niesamowity problem ze swoją Toyotą Avensis T22 z roku 2002 z silnikiem diesla 2.0D4d. Otóż mamy taki problem, że Toyota raz jeździ cały czas i odpala a czasami nie chce odpalić albo zgaśnie w czasie jazdy. Pomaga samostart. Gdy "psikniemy" do filtra to auto zazwyczaj odpala. Był u mechanika to stwierdził, że to świece żarowe i wymienił je lecz problem nie ustąpił. Mechanik stwierdził, że to elektryka. Inny mechanik stwierdził, że to rozrusznik, ponieważ nie napędza jakiegoś tam wiatraczka. Rozrusznika nie wymieniliśmy , bo wydaje się to nie możliwe, ponieważ samochód raz jeździ bezproblemowo a czasami nie. Proszę o porady i z góry dziękuję. Mechanik stwierdził, że wtryski są OK.Nie dawno wystarczyło popompować na pompce paliwa i odpalił a teraz tylko samostart.
Może zapchany filtr paliwa lub jakiś przewód paliwowy? Kiedy wymienialiście filtr?
Jak silnik gaśnie podczas jazdy? zaczyna się dusić i brakować mocy czy nagle staje? Jeśli to pierwsze to chyba problem jest w paliwie (filtr, przewody, smok w baki itp.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum