Wysłany: 2012-02-21, 12:56 [Avensis T22] Toyota Avensis 1.6 vvvt 2001 rok problem z wys
Witam wiem ze w avensiskach po odpaleniu sa wysokie obroty i jest to normalne ale u mnie jest tak ciagle silnik rozgrzany pokazuje 90 stopni a obroty 1200-1500 wiece jaki moze byc problem i co zrobic podlaczyc pod komputer ??
W T22 D-4D jeżeli włączy się silnik o obroty są na poziomie 900, ale jeżeli dodatkowo włączy się nawiew to obroty na zimnym silniku rosną do 1200 do czasu kiedy silnik osiągnie swoją temperaturę. Po osiągnięciu temperatury obroty spadają do 900. Jak jest w benzynowych jednostkach nie wiem, ale warto sprawdzić na zimnym silniku, jakie obroty są przy włączonej dmuchawie i przy wyłączonej dmuchawie.
Wiem że wariujące obroty w benzyniakach często mają związek z silniczkiem krokowym. Parę stówek to kosztuje. W Escorcie kumpla trzymało wysokie obroty właśnie przez ten zawór, a Almera z jaka miałem styczność gaśnie na wolnych obrotach.
Wiem że wariujące obroty w benzyniakach często mają związek z silniczkiem krokowym. Parę stówek to kosztuje. W Escorcie kumpla trzymało wysokie obroty właśnie przez ten zawór, a Almera z jaka miałem styczność gaśnie na wolnych obrotach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum