Witam kolegów,
dziś jadąc do pracy w lewym tylnym kole mojej zaczęło coś chromotać jakby nadkole się poluzowało z zaczęło tak cyklicznie ocierać o oponę.
Następnie nasila cię jakby wenwątrz koła coś chtomotało i później strzela i przez chwilę jest ok. I tak znowu.
Nie mam pojęcia co to może być, przeczytałem gdzieś tylko że może to być zerwany łącznik stablizatora?
Czy coś podobnego wam się przytrafiło. Pilnie proszę o pomoc!!!
Dodam tylko że moc, silnik itd wszystko ok, hamuje też normalnie żadnego zciągania tylko jakby opory jakieć w tylnym lewym kole byłu. Jaby coś je delikatnie blokowało
Z góry dzięki za pomoc
P.S.
Poczytałem trochę może okładziny od bębna się odkleiły, czy wogóle da się z tym do mechanika dojechać boję sie żeby koło mi dęba nie stanęło podczas jazdy???
[ Dodano: 2013-09-03, 14:13 ]
Dla tych którzy w przyszłłości będą mieli podobny problem, informuję że urały mi się mocowania (czy coś w tym stylu) hamulca ręcznego wewnątrz tarczobębna.
Poprosu je delikatnie pomieliło.
Na razie wymonyowałem ręczny z jednego koła i szukam jakiejś używanej zwrotnicy. Koszty w sewisie kosmos, same graty chyba z 2500zł.
A z używki mam nadzieję że niedrogo przełożę
_________________ Toyota Avensis 2005 2.2 D-4D Wagon - Sol
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum