Wysłany: 2010-03-17, 17:02 [Avensis T22] silnik gaśnie po 5 sekundach
Witam. Jestem posiadaczem Toyoty Avensis 2.0 benz. 1998r od 2 tygodni. Samochód sprowadzony z Niemiec po niemieckim przeglądzie. Na silnik i skrzynię gwarancja 1 rok od dealera samochodowego. W piątek założono gaz. Do wczoraj czyli 4 dni było wszystko ok. Wczoraj wracając z pracy na parkingu pod domem musiałem ustąpić pierwszeństwa wyjeżdżającemu. Wrzuciłem wsteczny i za szybko wrzuciłem sprzęgło, auto zgasło. Od tego momentu co zapalałem auto, silnik gasł po 5 sekundach. Wieczorem poszedłem sprawdzić czy coś się zmieniło, niestety za pierwszym razem jak odpaliłem pochodził może 30 sekund i zgasł. Od tego momentu już każde włączenie silnika kończyło się jego zgaśnięciem po 5 sekundach (czas przybliżony). Dodatkowo jak rano próbowałem wydawało mi się, że silnik też zmienił swoje brzmienie. Proszę o jakieś wskazówki gdzie może być problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum