Wysłany: 2009-06-23, 22:01 [Avensis T22] rolka prowadzaca paska zanajdujaca sie tuz pod
czy istnieje zamiennik takiej rolki gdyz orginał kosztuje kolo 800 zł czy ktos kiedys wymieniał czy dasie wymienić lozysko w tej rolce a jesli ktoś wie gdzie kupić zamiennik w przyzwoitej cenie to chętnie poznam miejsce pozdraiwm i dzieki z góry
Ja wymieniałem. Dokładnie to wycisnąłem stare łożysko i wcisnąłem nowe. Jest z tym trochę roboty, ale moim zdaniem opłaca się. Kupiłem łożysko japońskiej firmy NSK za chyba 120 zł. Tylko jedna uwaga, jeśli nie masz prasy to nawet nie zabieraj się za to. Jeśli masz prasę to musisz uważać, bo łozysko jest dość dobrze zabezpieczone (jest w 3 miejscach zabite (zapunktowane)). Jeśli chcesz to podam Ci numer tego łożyska: 6908V. Kurcze w tej chwili nie mam przed sobą rolki, żeby Ci powiedzieć jak się zabrać za to łożysko, ale myślę, że jak je wyjmiesz to sam dojdziesz jak to zrobić
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
dzieki kolego znalazłem oryginał na allegro w bardzo przystępnej cenie za 1/2 ceny co w serwisie pozdro takze nie bede sie bawil w wymiane lożyska ale moze na zapas sobie zrobie
Koledzy uwaga na zamiennik tej rolki - bodajże firmy Naschi . Kosztuje tylko 240zł ale ma za małe odsadzenie i po dociągnięciu rolka kręci się cała :(.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum