Wysłany: 2009-10-15, 17:29 [Avensis T25] Obroty Silnika
Witam jestem nowym klubowiczem , mam avke 2005 2,0 D4D i dziś po uruchomieni zauważyłem wyższe obroty wynoszące 1100 . Po przejechaniu kilku kilometrów wróciły do właściwych. Przed garażem znów skoczyły na 1100 ,a po wciśnięciu sprzęgła spadły do 900. Troszkę się tym zaniepokoiłem. Czy koledzy spotkali się z takim zachowaniem, co może być tego przyczyną? Proszę o odpowiedzi.
Kolego jak uruchomisz silnik i masz właczone grzanie to obroty wskoczą na 1100 ale jak wyłączysz całkiem grzanie to obroty spadną poniżej 1000 nawet na zimnym silniku. Sprawdz jutro rano i napisz co się działo. Ja tak mam ale też mam avke i na początku sie tego objawu wystraszyłem
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
Pieter [Usunięty]
Wysłany: 2009-10-16, 08:01
plesser napisał/a:
Jeśli włączasz grzanie na zimnym silniku to obroty wzrastają. Ale wolne na ciepłym powinny wynosić 600
Widać znacie się na tym aucie ,bez włączonego grzania nawet na zimnym silniku obroty są w granicy około 900.Wielkie dzięki. Nie wiem czy akurat tu mogę spytać . Czy ktoś wie pod który numer bezpiecznika jest jest podłączona zapalniczka
waldi, a może sam wtyk do zapalniczki masz zepsuty? Próbowałeś zamienić wtyczki? No bo co innego może być?!
[ Dodano: 2009-10-18, 20:39 ]
Koledzy pomocy!!!!
Mam avke od 3 tygodni, przebieg 60 000 (w pełni udokumentowany) od pierwszego właściciela salonowy krajowy. W dniu dzisiejszym zauważyłem że po przejechaniu jakiegoś odcinka drogi i zatrzymaniu sie na wolnych obrotach dobiega (od strony pasazera) jakiś dziwny dzwięk (w okolicach pasków,chyba). To nie jest ciągły dzwięk tylko co jakieś 8sekund z tego co wyliczyłem. Silnik pracuje cichutko a po paru sekundach słyszę ten dzwięk ale to pojawia się od 2-3 sekund. A w czasie jazdy jest ok. Acha jak chodzi na wolnych obrotach i dodam minimalnie gazu dosłownie deczko to tego dzwięku nie ma. Czy te silniki tak mają? PROSZĘ O POMOC.
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum