Wysłany: 2009-04-27, 21:21 [Avensis T25] Stuki z tyłu
Panowie, coś zaczęłu mi na większych nierównościach stukac z tyłu po prawej stronie.
Nie byłem na szarpakach jeszcze, ale czego można się tam spodziewać ? Bardzo portfel ucierpi ?
Stukanie jakby guma o metal dość glośne.
Przebieg mam 87 000
Witaj, cos mi sie zdaje ze mialem ten sam problem. Na naprawę wydalem - 10zł. Otóż u mnie stukal drążek stabilizujacy (ten długi idący z tyłu od 1 koła do 2). naprawiłem to tak:
1. Najpierw zdjąłem go (jest to chyba czynnośc najłatwiejsza)
2. Rozczepiłem go czyli wyjąłem drazek z łącznika)
3. I teraz trzeba uważac: posmarowalem wnętrze (tam gdzie siedzi drążek) silikonem (wlasciwie taka masa utwardzalna ale silikon tez bedzie ok) i zczepilem dziada :P
4. Zamontowalem i od 20 tys nic mi nie stuka, oprocz matalicznego dzwonienia zawieszenia z przodu-ale jeszcze nie zlokalizowalem co
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Silnik: Inny
Rok: 1995
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 30 Kwi 2009 Posty: 29 Skąd: polska
Wysłany: 2009-05-13, 17:56
heartbreaker stuki z tylnej części nadwozia to norma w T25. Do wymiany gumy na stabilizatorze tył. Koszt to 40pln w ASO za sztukę. Jezeli chodzi o przód również wywalają się te gumy. Najważniejsze że to praktycznie jedyne awarie jeżeli chodzi o zawias w Avenie.
Jeżeli potrzebowałbyś jakieś części to wal na PW na 100% się coś dogadamy
_________________ Doradca Serwisowy ASO ....... juz nie toyota
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum