Witam
A wiecie może co jest czy pasek czy łańcuch w takim modelu
Toyota Avensis II T25 kombi 2.2l 150km d4d 2005r bo według tej stronki co powyżej była przedstawiona to mam pasek a ja byłem prawie pewny że łańcuch. Jestem posiadaczem od miesiąca tego samochodu i proszę czy ktoś wie co w takich silnikach jest łańcuch czy pasek.
Ale coś czuję że będę musiał zmienić bo w książce serwisowej nie ma nic napisane o wymianie. Proszę o info pozdrawiam
Dzięki wielkie. Dziś byłem w sklepie z częściami i podałem numer VIN i też mi powiedział że łańcuch. No to teraz jestem pewny można hulać jeszcze dość długo na tym łańcuszku bo przejechane ma 169tyś. Pozdrawiam
Jedynie jeśli nie masz 100% pewności przebiegu to możesz rozebrać osłonkę i zerknąć czy nie jest zbyt luźny (albo poprostu dokładniej się wsłuchać w pracę na biegu jałowym, czy nei hałasuje łańcuch) Jeśli nie to pojeździsz spokojnie przez najblizsze conajmniej 150tysięcy
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum