Wysłany: 2013-01-25, 10:38 [Avensis T25] felgi do Ave
Witam
Panowie tak od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem felg stalowych / bądź aluminiowych które będą mi służyły zimą ( na chwile obecną mam tylko 1 komplet )
Tylko jest jeden mały szkopuł - kompletnie nie znam się na dobieraniu offsetów ET itp..
I stąd moje pytanie czy np takie felgi od Opla ( które szalenie mi się podobają ) mogłyby zostać założone na moją Ave bez problemów / z dodaniem kilku rzeczy / nie ma szans ?
Moim zdaniem będą pasować idealnie.Ponieważ otwór centrujący Opla jest większy od Ave,dokup pierścienie centrujące na Allegro za jakieś 20zł.(jest tegao bardzo dużo)
Czym mniejsze et,tym koło bardziej na zewnątrz auta.Ave ma chyba 45 a Opel 39,więc koła będą o 6 mm bardziej odsadzone od piasty na zewnątra.Ładniej to wygląda,ale może trochę b.chlapać po karoserii.No ale nic co ładne nie jest praktyczne....
Fele b.ładne,sam bym łyknął gdyby nie inne wydatki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum