niedawno stałem się "szczęśliwym" nabywcą Toyoty Avensis T22 1.6 VVTi (2002). Moje szczęście nie potrwało jednak długo, ponieważ po pewnym czasie podczas jazdy w trasie zaczęło mi coś terkotać w silniku. Silnik nie stracił przy tym mocy, a jedynie zaczął chodzić jak traktor. Po zdiagnozowaniu usterki przez mechanika okazało się, iż obróciła się jedna panewka...
Uprzedzając pytania zaznaczam, że olej był w silniku chociaż nie ukrywam, że auto lubiło sobie "pociągnąć" co nieco.
Zastanawiam się nad tym co począć z moją Avk'ą - najprawdopodobniej rozejrzę się za używanym silnikiem chociaż to też loteria..
Silnik, który siedzi w aucie to E3Z-T52L - czym ten silnik różni się od E3Z-E52? Pytam ponieważ jak na razie udało mi się namierzyć jedynie silniki E3Z-E52.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum