Odkręć czasami korek wlewu oleju i sprawdź czy wałek rozrządu jest mokry od oleju. Zdarza się czasami w tych modelach brak smarowania, po za tym to będziesz latał i latał i latał. Miłej eksploatacji i bez awaryjnej przede wszystkim.
Witajcie,
Mam Avkę T22 silnik 1.8 benzyna, rok 2001 przebieg 250 tys km. Bierze olej 1L/ 1000 km. Na stacji diagnostycznej zwrócono mi uwagę że jakiś parametr (odpowiadający za ślady oleju w spalinach jest powyżej 400 tu a ma być około 100). Pojechałem do diagnosty z komputerem i.. powiedział że katalizator jest niesprawny- a przyczyna leży w niespalonym oleju który odkłada się w katalizatorze i go zatyka.
Czeka mnie remont silnika, proszę jeśli PRZESZLIŚCIE TAKI REMONT I JESTEŚCIE Z WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO DAJCIE ZNAĆ - BO SZUKAM DOBREGO MECHANIKA KTÓRY TO ZROBI DOBRZE i tanio
bo nie mam pracy i krucho z kasą, ale muszę jeździć aby coś znaleźć
Kolego nie chcę straszyć ale dobry kompletny remont to koszt rzędu 5-7tys. taniej będzie kupić silnik poliftowy po 2006r koszt 3500zł około.
Dziękuję za odpowiedź
silnik poliftowy 3500 zł, ale czy będzie pasował?
czy nie będą to jakieś "paści"?
czy jest jakaś gwarancja na ten "poliftowy"
a koszty dostawy, montażu?
pozdrawiam
Ak
Kolego jeśli kupisz naprawdę poliftowy to będziesz zadowolony kupuj z pewnego źródła.Gołym okiem nie zobaczysz różnicy wizualnie są takie same wszystko pasuje.Co do kosztu wymiany to już z mechanikiem musisz ustalic w moim rejonie za taką usługę wołają od 700zł w górę.
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum