Wysłany: 2022-10-05, 16:14 [Avensis T22] nagły spadek mocy
Witam , mam avensisa t22 d4d , zrobiłem duży serwis (uszczelnienie silnika,rozrząd, filtry,oleje,paski,i przy okazji sprawdziłem wtryski)po tym wszystkim około 1mc ,od naprawy zauważyłem podczas energicznego wyprzedzania na 4 biegu i zmiany na 5 bieg nagle odczuwałem spadek mocy , po chwili podczas równej jazdy coś się odblokowywało i szla pełna mocą, po wizycie w warsztacie i weryfikacji padło na turbo (Olej w dolocie,świst, spalanie oleju ) turbo zostało zregenerowane ale problem z brakiem mocy pozostał, na komputerze 0 błędów, egr 2 podstawiony i zaślepiony, sprawdzony smok w zbiorniku , podciśnienia, i inne , ale podczas testów na listwie wykazało spadek ciśnienia na listwie , czy zaworki scv generują błąd i który kolor ich odpowiada za jaki zakres obrotów, czy może zawór w pompie CR tzw pterodaktyl , proszę o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum