Wysłany: 2013-02-19, 19:02 [Avensis T22] nagła utrata mocy podczas jazdy
witam serdecznie
wiele razy przeglądałem tematy poruszane na tym forum i jestem pod wrażeniem waszej fachowości myślę ,że i ja będę mógł kiedyś komuś pomóc.
przechodzę do mojego problemu
jestem właścicielem mojej pierwszej toyoty (avensis verso rok 2003) od pewnego czasu zmagam się z problemem utraty mocy podczas jazdy, zapala się kontrolka silnika i silnik przechodzi na wolne obroty nie można przyśpieszyć, po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu wszystko jest w porządku dodam ,że dzieje się tak najczęściej podczas gwałtownego przyśpieszenia.może miał ktoś takie przypadki czekam na odpowiedz
pozdr.rejac
Komputer dostaje odczyt z jakiegoś czujnika o parametrach poza dopuszczalnym zakresem i przechodzi w stan awaryjny, wyłączenie zapłonu kasuje błędy, bez podpięcia pod komputer i sprawdzenia, jaki to błąd zapisany w pamięci komputera to nikt nie pomoże.
U mnie kiedyś któryś z wtrysków miał problem po dolaniu specyfiku czyszczącego i tez komputer pokazał błąd i ograniczył moc silnika. Oczywiście bez podłączenia do komputera i odczytaniu błędów tak jak radzi Rafał nie ma co gdybać....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum