Wysłany: 2010-12-14, 14:23 [Avensis T25] Chwilowe spalanie 0,0l/100km podczas jazdy
Witam. Ostatnio coraz częściej zdarza mi się, że po rozruchu silnika chwilowe spalanie pokazuje 0,0l/100km i wartość ta nie zmienia się przez cały czas jazdy. Natomiast gdy wyłączę silnik i włączę jeszcze raz to chwilowe spalanie pokazuje już normalne wartości np 10l/100km. Zaobserwowałem też że podczas jazdy cały czas z chwilowym spalaniem na wyświetlaczu 0,0l/100km zużycie paliwa wzrasta, oczywiście wyliczane na piechotę od tankowania do tankowania. Czy może ktoś już spotkał się z tym, ewentualnie wie jak się tego pozbyć.
Pzdr
Witam!
Czy jest możliwe, jeśli tak to jak to mogę zrobić.
Chodzi mi o średnie zużycie paliwa na danym odcinku. Wsiadając teraz chciałbym zresetować ten parametr i wiedzieć ile spaliło mi auto kiedy dojadę do celu.
Domyślnie jest chwilowe spalanie od ostatniego tankowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum