Witam mam problem i nie wiem co już z tym robić. Mianowicie ostatnio zapala mi sie kontrolka chec engine, a dzieje się tak tylko gdy silnik jest ciepły a auto nie znajduje sie w ruchu tzn stoi na biegu jałowym. Po zapaleniu kontrolki nie ma mocy, a co za tym idzie nie można kontynuować normalnej jazdy. Po zgaszeniu auta i po odczekaniu chwili wszystko wraca do normy. Dodam, iż ostatnio wymieniłem wtryski wszystkie 4 dodatkowo filtr paliwa. Nie wiem czy ma to jakis zwiazek czy to zbieg okoliczności ale kontrolka zapala sie przeważnie po zatankowaniu auta do pełna. Jak poziom paliwa spadnie do jakiejs połowy nic takiego nie występuje. Dodatkowe moje pytanie czy wtryski po wymianie trzeba kalibrować?? No i ewentualnie gdzie szukać dobrego mechanika w Białymstoku lub okolicy, który podejdzie odpowiednio do tematu a nie stwierdzi "panie" trza wymienic to to i tamto a najlepiej to cały samochod.
Proszę używać prawidłowego nazewnictwa tematów oraz predefiniowanych tagów (0x4B25A)
Typ: Audi
Silnik: Inny
Rok: 2016
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Wrz 2012 Posty: 134 Skąd: wrocław/sobótka
Wysłany: 2013-01-11, 19:36
w twoim modelu nie ma potrzeby wprowadzania nr wtrysków,a jeżeli chcesz wiedziec co się dzieje to niech chociaż ktoś zczyta nr błędu , prawdopodobnie zawory scv ,ale to tylko gdybanie potrzebna diagnostyka w tym modelu to nic skomplikowanego zdiagnozować co się e dzieje pozdrawiam
Silnik: Inny
Rok: 2001
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-01-15, 08:40
A ktoś z Białegostoku mógłby może polecić jakiś warsztat gdzie zczytają mi błedy, bo do tej pory jak byłem u mechaników jeszcze przed wymianą wtrysków to mieli kiepskie kompy i nie szczytali zadnych konkretnych błedów.
[ Dodano: 2013-01-26, 23:23 ]
Sprawa się wyjaśniła padnięty czujnik położenia pedału gazu i przez to włączał się check. Temat do zamknięcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum