Czy ktoś z forumowiczów dysponuje pewną wiedzą na temat odłączania akumulatora w ,,naszych autkach,, , konkretnie to bardzo mnie interesuje , czy można odłączyć na pewien czas akumulator bez obaw,że po ponownym podłączeniu pojawią się jakieś problemy typu jakiś reset,jakieś kody błędów albo jeszcze coś innego.
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-04-12, 07:04
Możesz bez przeszkód odłączyć akumulator. Jedyne co trzeba będzie zrobić po podłączeniu to ponownie zaprogramować radio oraz zamykanie i otwieranie szyb.
W pełni potwierdzam powyższe.Wielokrotnie odłączałem akumulator w swoim aucie (ostatnio sprawdzając np.świece żarowe)-żadnych negatywnych tego skutków nie stwierdziłem
Czy ktoś z forumowiczów dysponuje pewną wiedzą na temat odłączania akumulatora w ,,naszych autkach,, , konkretnie to bardzo mnie interesuje , czy można odłączyć na pewien czas akumulator bez obaw,że po ponownym podłączeniu pojawią się jakieś problemy typu jakiś reset,jakieś kody błędów albo jeszcze coś innego.
Po ponownym zainstalowaniu akumulatora najlepiej jest wlaczyc zaplon na 2 , 3-minuty nie zapalajac silnika i nie dotykajac pedalu przyspieszenia , po tym czasie zapalamy silnik i dajemy pochodzić mu na biegu jałowym do czasu włączenia wentylatora (tez bez wciskania gazu) Zabieg ten ustawia komputer, pobór paliwa itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum