Wysłany: 2009-10-08, 09:52 [Avensis T22] Fabryczne audio - elementy
Witam,
jeżeli to nie jest właściwe miejsce na akie pytanie to bardzo proszę o przeniesienie do właściwego działu.
Fabryczny system audio składa się pobieżnie z dwóch elementów.
1. Moduł z wyświetlaczem, przyciskami i potencjometrem
2. CD
W moim wozidle przestało grać. Wyświetlacz działa, w sensie pokazuje wskazania z komputera i godzinę, temp itp.
Audio jest martwe, nawet nie oddaje płyty CD która została w środku, radio nie gra.
Poradźcie proszę czy wystarczy wymienić sam moduł "CD" czy ten moduł z wyświetlaczem zawiera na przykład radio i muszę wymienić wszystko?
Jeśli tak, to Cd masz oddzielnie, a radio oddzielnie.
Górna część z wyświetlaczem to tuner, timer i chyba przedwzmacniacz.
Dolna część z otworem na płytę to CD i wzmaczniacz.
Oba segmenty mozna zdemontować i z osobna naprawiać.
zupełnie głucho. nie reaguje na włącznik, na przycisk wysuwania płyty, nic
na wyświetlaczu są tylko informacje z komputera, nic co związane z audio, nie działa.
big_ba7, musisz je wyjąć. Sprawdzić podłączenie czy żadna kostka nie wysunęła się - wątpię.
te radia nie są drogie na allegro. Musisz zorientować się czy naprawa się opłaca.
_________________ Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Avensisklub.PL. Ps: Polecam: iParts.pl
big_ba7 jak byś mógł to daj znać jak sobie poradziłeś z problemem i jaka była diagnoza. Mam podobny problem tylko, że moje raz gra a raz nie(jak nie chce grac dostaje strzała lub dwa w bok kokpitu i znowu gra). Jeszcze nie byłem nigdzie, aby to zrobić. Narazie z tym żyje, ale coraz bardziej zaczyna mnie to irytować a nie wiem na jaki koszt naprawy mam przygotować sie.
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum