Wysłany: 2011-09-27, 17:42 [Avensis T22] Drganie kierownicy podczas jazdy
witam mam problem z moja avensis podczas jazdy powyzej 100 km/h drga mi kierownica i zaden z macherow do ktorych jezdzilem niewie co sie dzieje,kola byly wywazane juz 4 razy i dalej to samo z tym ze za kazdym razem jak sciagnal kola i zalozyl na maszyne do wywazania kola byly nie wywazone w 3 roznych wulkanizacjach.Z zawieszeniem wszystko jest ok w wulkanizacjach mowili ze felgi proste a problem dalej jest .Juz sam niewiem co robic i gdzie jechac moze ktos z Was bedzie wiedzial oco moze chodzic?pzdr.
Hej
Ja bym obstawał przy felgach (zakładam ze to alusy).
Jedz do jakichs speców od felg niech puszcza to na tokarkę, bo na wyważarce to i kwadratowe koła by wywarzyli. Ja tak zrobiłem. Koszt nie mały (ok 80 zł za koło), ale opłaciło się
Ewentualnie załóż jakies inne (np. zimówki) i zobacz czy jest poprawa.
Jeśli nie, to przyczyny trzeba szukac w tarczach lub zawieszeniu.
Słyszałem ze jeśli np na nagrzanych tarczach (np, czestym i dłuższym hamowaniu) wjedziesz w kałuze to mogą się lekko zdeformować, ale to tylko taka plota.
Teraz jezdze na zimowych bo letnie oddalem do reklamacji tak jak pisalem wczesniej inni mowili ze felgi sa ok z tym ze jadac dzis raz kierownica drgala a raz nie i sam niewiem co z tym robic w ostatecznosci pojade na prostowanie felg albo kupie nowe.Tarcze zmienialem 3 miesiace temu na nowe wraz z klockami i macher mi mowil ze zawieszenie tez ok.Wszyscy mi mowia ze wszystko jest ok a problem dalej jest.
Witam. U mnie wulkanizator stwierdził, że pierścienie stabilizujące alufelgi na piaście koła mają mały luz, być może nie dokładne osadzenie koła na piaście powoduje drgania, czekam teraz na nowe pierścienie, zobaczymy jaki będzie efekt.
witam problem nie byl w oponach ani w felgach tylko w maszynie ktora wywaza kola albo w osobach ktore wywazaja pojechalem do gosci zeby sprawdzic czy fekgi sa proste i po wywazeniu przez nich opon wszystko ustalo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum