Wysłany: 2010-02-27, 21:20 Avensis T22- czy nei za drogo? Prośba o pomoc
Witam
W najbliższym czasie jadę zobaczyć Toyotę Avensis:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11664621
Co o niej sądzicie? Czy cena nie jest zbyt wygórowana jak na samochód z niepotwierdzonym przebiegiem?
Na co zwrócić uwagę przy jej oglądaniu?
Z góry dziękuję za pomoc
Tomek
witaj
Widzę że sprzedający piszę że jest krajowa to może powinien mieć jakieś papiery na to jakąś starą ksiażkę serwisową i zawsze wtedy można zadzwonić do serwisu, jak jej nie ma to ciekawe co się z nią stało.
co do sprawdzenia to jedź na stację diagnostyczną gdzieś dalej gdzie może nie znac diagnosty sprzedający poszukaj jedź i powiedz że chcesz kupić żeby kompletnie go sprawdzili i jeszcze może pod kompa podłącz. a najlepiej jak masz jakiegoś znajomoego dobrago handlarza autkami jedź z nim.
Ja miałem taką tylko zieloną sprawdź na początek czy nie ma luzu na kolumnie kierowniczej(stuki na dziurach dochchodzące z układu kierowniczego) bo w nich to standard i jak hamuje z około 120 km/h czy nie telepie kołem kierownicy co świadczy o tarczach hamulcowych że są krzywe i do wymiany bo w T22 to też bolączka. Z zawieszeniem przy tym przebiegu nie miałem żadnych problemów, kierownica przy przebiegu 130 tys wyglądała jak by auto przejechało dwa razy tyle więc tym się nie sugeruj bo to takie tworzywo. Przy przebiegu 120 tys poleciało łożysko w skrzyni biegów na 5 biegu było słychać lekkie wycie, możesz też na to zwrócić uwagę. Ale ogólnie byłem z tego auta zadowolony przejechałem na instalacji gazowej (zaznaczam zwykłej nie sekwencyjnej) 70 tys bez żadnych problemów. Co do silnika to nie wiem co powiedzieć sprawdź stadardowe punkty czy nie jest mokry, czy nie jest wymyty bo to może świadczyc o tym że mógł gdzieś się pocić, jak pracuje czy nie kopci, jak wygląda pod spodem korek od oleju itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum