Witam.
Mam taki problem. Jezeli auto jest odpalone i stoi w miejscu pokazuje spalanie 35 l. Jezeli hamuje silnikiem komputer pokladowy pokazuje 3.3l a powinien 0.0 l. Czy mozna jakos zrestartowac, albo wgrac od nowa oprogramowanie zeby komputer pokazywal wlasciwe wartosci?? Z gory dziekuje za pomoc.
W dieslach pokazuje tak jak piszesz (35 na postoju i 3.3 przy hamowaniu silnikiem), w benzynie pokazuje inaczej (na postoju nie pamietam, ale przy hamowaniu pokazywał 0.0).
D4D zarowno podczas hamowania silnikiem jak tez na postoju wskazania takie samo 0,00 nie sadzicie ze troche to dziwne ze w takich samych autach wskazania sa rozne
D4D zarowno podczas hamowania silnikiem jak tez na postoju wskazania takie samo 0,00 nie sadzicie ze troche to dziwne ze w takich samych autach wskazania sa rozne
Tez nie masz idealnie ale lepiej niz ja. Na postoju powinien pokazywac minimalna wartosc przeciez silnik chodzi np. 0,2 l
Na postoju nie powinien nic pokazywać, bo nie ma opcji spalania l/h (tak mają skody) tylko l/100km, czyli matematyka wyklucza aby pokazywał jakąkolwiek wartość - chyba, że w d4d lub po liftingu wprowadzili również wyświetlanie l/h.
Na postoju nie powinien nic pokazywać, bo nie ma opcji spalania l/h (tak mają skody) tylko l/100km, czyli matematyka wyklucza aby pokazywał jakąkolwiek wartość - chyba, że w d4d lub po liftingu wprowadzili również wyświetlanie l/h.
Moze w Avensisie jest tak jak mowisz, ale w Corolii widzialem i jestem tego pewny na 100%, ze na postoju lub jadac na luzie pokazuje 0.2 l. przynajmniej w egzemplarzu mojego znajomego.
Mam też rolkę z 2000 r. i działa tak samo, jeśli jazda bez gazu to 0,00, jeśli na luzie to minimalne spalanie (im szybciej się toczy tym niższe), jeśli na postoju "nie pokazuje nic".
Dobra nie wnikam. Widze ze kazdy samochod to inna historia. Wazne ze to nie jest problem z moim samochodem tylko niestety tak musi byc. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum