Wysłany: 2012-01-31, 09:57 [T25] VSC+TRC OFF (cały czas włączone)
Witam, w trakcie jazdy zapaliły się lampki VSC, TRC OFF oraz LAMPKA SYGNALIZACYJNA AWARII i nie chcą zgasnąć. Trwa to już od 3 dni. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem, bardzo proszę o informację co może być powodem. Czy uśmiecha się wizyta w serwisie czy można zaradzić samemu. Pozdrawiam
Odkręć na parę minut lkemę minusową z akumlatora.Powinno pomóc.Jek nie to komputer.U mnie zapalały się te kontrolki, gdy przepaliły się 2 świece żarowe,ale to był diesel....
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-02, 21:22
Witam
No i dopadło też mnie. Żonka zameldowała dzisiaj że świecą się sławetne kontrolki… i poczuła przez moment dziwny zapach
Faktycznie, kontrolki się świecą tzn TRC OFF + ikona silnika. Moim zdaniem guzik pod kierownica od kontroli trakcji ani się nie da wyłączyć ani włączyć i faktycznie w okolicach prawej strony chłodnicy patrząc od przodu czuć delikatnie zapaszek jakby coś się spaliło
Przegoniłem własnie Tojkę ostro ale nic się nie zmieniło. Wszystkie światła ok.
Czyli tylko komp prawdę powie ? Można tak pojeździć kilka dni ?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum