Wysłany: 2011-07-12, 19:33 Porada w sprawie zakupu Avensis. Proszę o pomoc.
hej,
Dzisiaj do Was dołączyłem, więc z góry sorry jeżeli piszę na złym forum.
Przesiadam się z Vectry b (blehhh) i chcę kupić auto które nie będzie mnie wkurzało awariami dużymi i małymi (choć nie ma aut idealnych). Wybór padł na Avensis.
Czaję się na Toyotę Avensis z roczników 98-01 (poliftową też).
Teraz tak:
Na pewno będę auto gazował. Instalacja BRC Sequent 24. Sporo czytałem na necie i mam mieszane odczucia. Jedni mówią, żę nie ma problemu, drudzy, że zeżre mi olej a potem wykituje po 20-30k.
Teraz tak:
biorę pod uwagę 2 silniki:
2.0 VVTI 150 koni
lub jego odpowiednik 1.8 VVTI
Pytanie - czy naprawdę jest tak źle z LPG ? Bo jak tak to kupię Seicento, dokupię napis "sport" i będę kozak...
Zależy mi na Avensis bo wiem, że to jest super auto.
Rocznie robię 15-20 km Chciałbym by pojeździło z 5 lat przed złomowaniem
Proszę Was o rady i opinie (kto z Was jeździ Avensisem na LPG ?) Na forum nie znalazłem dokładnie tego czego szukam stąd ten temat.
Będę bardzo wdzięczny za informacje..
Dzięki!
_________________ Lepiej umrzeć ze strachu niż z nudów
Witam
Również przymierzam się do zakupu Toyoty Avensis II rok 2003 i powyżej.
Mam pytanie do użytkowników tych Toyot.
Czy to auto nadaję się do LPG najlepiej silnik 1.8 benzyna lub ewentualnie 2.0. Jaki koszt będę ponieść musiał do zamontowania instalacji do tego auta?? Kolega wyżej piszę że nie da się przerobić a widać że jeżdżą w LPG.
Czy może lepiej wybrać diesla??
Proszę o każdą radę jakie wady i zalety ma to auto nie tylko dotyczące silników ale ogólnie.
Generalnie wiem tylko tyle że w dieslu D4D są wtryski, turbina, koło zamachowe oraz pasek rozrządu. Z kolei kupując diesla nie traci się pieniędzy na instalację za którą przecież nikt nam nie zapłaci. W benzynie nie ma tych niespodzianek co dieslu mamy łańcuch rozrządu wydawało się że nic nie może się zepsuć. Przy dzisiejszych cenach paliw niestety nie mogę sobie pozwolić na jazdę na PB. Stąd na pewno będę wybierał pomiędzy PB i przeróbka na LPG lub diesel.
wypowiadam sie, jezdze niezagazowana avensisa T25, jak w profilu, gazowac nie zamierzam i nie znam nikogo zagazowanego, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum